sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kanarialaiset herkut: tapas ja sangria

Nostetaan nyt vielä kolmantena Kanarian herkut aiheena esiin tämä "epämaa" Espanjan tänne saarille tuomat herkut eli tapakset ja sangria.

Halusimme nauttia tapaksia, mutta meiltä keski kolme viikkoa löytää ravintola, joka täyttäisi seuraavat kriteerit. Olisi ulkoa houkuttelevan näköinen myös ruokalistan osalta (no thanks kinkku moloonia tai lampaan lyijiksiä), tarjoilisi tapaksia runsain vaihtoehdoin ja jossa olisi syömässä enemmän paikallisia kuin turisteja. Lopulta sellainen löytyi Fañaeestä, nimeltään Vintage. Nimestään huolimatta se on paikallisten suosipa ruokapaikka päivisin ja turistien juomapaikka öisin.

Siispä pöytään ja valitsemaan listalta tapaksia; heillä oli tarjous seitsemästä tapaksesta kahdelle (jotenkin tämä luku seitsemän kummittelee meidän ruokvalinnoissamme, muistattehan erään brasilialaisen 7 bolas jäätelöannoksen) ja ne sai valita n. 40 vaihtoehdon joukosta. Siinä tuli pöytä koreaksi, kun valitsemamme ruoat tuotiin pöytään. Tomi pääsi aloittamaan valinnan, joten hänen valintansa oli mausteista härkää, makkaraa sekä lihapullia herneillä, minä koetin ottaa mukaan vähän eksoottisempiakin makuja eli mustekalaa kasviksilla, tonnikalasalaattia ja ilmakuivattua kinkkua patongilla, viimeiseksi valitsimme yhdessä Kanarianperunat mojo-kastikkeella. Todella herkullinen ja täyttävä lounas ja päivällinen samantien, skippasimme tuon jälkeen suosiolla hotellin päivällisen. Tarjouskin oli todella huima 7 reilun kokoisen tapaksen ja 2 oluen (ei ollut vaihtoehtoja 2 Doraraa kuului pakettiin halusit tai et) paketti kustansi 19,90€.


Epäluuloinen epäoluenystävä maistaa...

Miltäs tää nyt oikein maistuu???

No, ei se nyt niiiin pahaa ole.

Ensimmäiset tapakset...

Nälkäisten turistien oli ihan pikkuisen pakko maistaa
ensimmäisistä ennen kuin kaikki tapakset tulivat pöytään asti

Kanarianperunat yrittävät piiloutua leipäkorin taakse,
kyllä niitä on se seitsemän sorttia + leipä
La Caletan pikkuravintoloista löytyi sitten se toinen pitkään hakemamme erikoisuus, kaniini. Tilasimme kannullisen valkoista sangriaa sekä  tapaksiksi lihaa perunoilla ja kaniinia. Kaniini oli varsin miedon makuista ja liharakenteeltaan jotain porsaan ja kanan välimaastosta, ihan syötävää siis. Tuolla Caleta mar - ravintolassa Tapas-annoksen hinta oli 3,50€ ja jos verrataan Vintageen, niin hinta-laatu-suhde ei ollut kummoinen. Sangria sen sijaan oli ihastuttavaa. Harmi vain, ettei voi osta tapaksia toisesta paikasta ja levittää niitä sen paikan pöydälle, josta ostaa sangriaa, sitä kaupungin parasta. Tosin tähänkin on kuulemma ohituskaista eli  pikatapakset siis ostetaan kaupasta patonki ja serranonkinkkupakkaus, litran purkissa sangriaa kylmästä ja pieni appelsiinimehutetra. Mennään rannalle ja murretaan patongista pala, levitetään kinkut päälle, juodaan sangia purkista osa ja kaadetaan appelsiinimehu sekaan ja - tapastellaan.


Sangriaa
Lautasilla kaniinia ja kupissa lisää sitä sekä carne y papas

Tummasta, punaviinipohjaisesta sangriasta ei ole kuvia, mutta sitäkin on kokeiltu ja hyväksi todettu. Täältä sitä saa jopa valmiina purkkitavarana eli pistä kylmään, lisää jäät ja appelsiininpalat sitten valmista juotavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti